פסיקה ארצית עדכנית: עובדת בחל"ת שאחרי חל"ד אינה זכאית לאבטלה אם יציאתה לחל"ת לא נכפתה עליה

פסיקה ארצית עדכנית: עובדת בחל"ת שאחרי חל"ד אינה זכאית לאבטלה אם יציאתה לחל"ת לא נכפתה עליה

עב"ל 37877-05-12 שושנה גנוט נ' המוסד לביטוח לאומי

ניתן ביום: 7.2.2014

ערכאה: בית הדין הארצי לעבודה

 

תקציר מאת עו"ד אפרת מרקוס, מנהלת המחלקה המקצועית בחשב:

 

פסק הדין נוגע למורה שיצאה לחופשת לידה ולאחר מכן יצאה לשנת חל"ת. העובדת דרשה לקבל מהמוסד לביטוח לאומי תשלום דמי אבטלה בתקופת שהותה בחל"ת, מאחר ולטענתה מצבה הנפשי לא nאפשר לה לשוב ולעבוד כמורה בשנת החל"ת אך היא מוכנה לעבוד בעבודות אחרות. המוסד לביטוח לאומי דחה את בקשתה, ולכן העובדת הגישה תביעה.

בית הדין האזורי קבע שהעובדת אינה זכאית לאבטלה בתקופת החל"ת שאחרי החל"ד, מן הטעם שיחסי העבודה בינה ובין מעסיקה לא נותקו. על פי הוראות חוק הביטוח הלאומי, זכאי לדמי אבטלה מי שאינו עובד והוא מוכן ומזומן לבצע כל עבודה שאליה יישלח. נקבע כי העובדת בחרה לממש את זכותה על פי חוק עבודת נשים ולצאת לחופשה ללא תשלום, ובחרה שלא לשוב לעבודה על אף שהיתה יכולה לשוב, ועל כן היא אינה זכאית לדמי אבטלה. על קביעה זו ערערה העובדת לבית הדין הארצי לעבודה.

בית הדין הארצי אישר את פסיקתו של בית הדין האזורי וקבע:

כפי שכבר נפסק, התכלית העומדת בבסיס ביטוח אבטלה היא לאפשר לעובדים אשר נפלטו ממעגל העבודה קיום בכבוד עד שיקלטו במקום העבודה החדש. לפי חוק הביטוח הלאומי, הזכאות לאבטלה קמה לעובד שפוטר, וכן לעובד שהתפטר מרצונו מסיבה מוצדקת. עובד שהתפטר מרצונו בלי סיבה מוצדקת  זכאי לאבטלה, אך לאחר שחלפו 90 ימים מיום הפסקת העבודה. הפסיקה הרחיבה את מעגל הזכאים לאבטלה, וקבעה כי גם עובד שהוצא לחופשה ללא תשלום בניגוד לרצונו ייחשב מובטל ויהיה זכאי לאבטלה. זאת, על אף שיציאה לחל"ת אינה מהווה ניתוק יחסי עבודה.

בית הדין קבע, כי העובדת אמנם התייצבה בשירות התעסוקה כנדרש, אך אין זה מספיק כדי להקים זכאות לדמי אבטלה. העובדת נעדרה מעבודתה היעדרות אשר מוכרת עפ"י חוק עבודת נשים כחל"ת, ואשר לא נכפתה עליה. יתרה מכך, העובדת לא הביאה אף לא ראשית ראיה לכך שיציאתה לחל"ת הייתה מחויבת המציאות מטעמים רפואיים או אחרים.

בנסיבות אלה, צדק בית הדין האזורי במסקנתו לפיה אין העובדת זכאית לדמי אבטלה.

מעבר לדרוש ציין בית הדין, כי אין להוציא מכלל אפשרות מצב בו חופשה ללא תשלום נכפית על עובדת לאחר שהשלימה את חופשת הלידה שלה, זאת בין מטעמים הקשורים במקום העבודה, ובין מטעמים הקשורים בעובדת. או אז, בנסיבות מתאימות, בעצם ניצול החופשה ללא תשלום על ידי העובדת על פי הוראות חוק עבודת נשים, לא יהיה כדי לשלול זכאותה לדמי אבטלה. ואולם לא אלה הן נסיבות המקרה שלפנינו.

 

לפסק הדין-לחץ כאן


המידע האמור אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או תחליף לייעוץ משפטי מצדה של חברת חשב מערכות מידע (2012) בע"מ

X
X

מסמכים מקושרים

"חרבות ברזל" - מידע למעסיקים ולעובדים במפעלים חיוניים ובמפעלים למתן שירותים קיומיים קרא עוד ...
"חרבות ברזל"- זכויות עובדים במלחמה קרא עוד ...
מידע למעסיקים לקראת יום הבחירות לרשויות המקומיות ולמועצות האזוריות 2024 קרא עוד ...
דיני עבודה בחגי תשרי התשפ"ד קרא עוד ...

מי שצפה במסמך התעניין גם

המידע המופיע באתר איננו מהווה מידע משפטי ואינו מתייחס למקרים קונקרטיים אלא מידע כללי בלבד השימוש במידע הוא על דעת המשתמש בלבד ואנו מהווה תחליף לייעוץ משפטי ספציפי

כל הזכויות שמורות לחשב מערכות מידע (2012) בע”מ © אין להעתיק / להעביר / לשכפל תוכן מאתר זה ללא אישור בכתב מחברת "חשב"

Powered by: Power Marketing

Designed by: DigitalST

תפריט נגישות